2 Mart 2015 Pazartesi

Apple Logosu Neden Isırılmış Elma?





      Apple'ın logosu ne anlama geliyor? Neden tam elma değilde ısırılmış elma? Hiç düşündünüz mü?
Apple'da gördüğümüz, daha öncesinde MAC bilgisayarlarda da karşımıza çıkan sırrını merak edenler olmuştur. " Acaba bu elmanın böyle ısırılmış olmasının bir nedeni var mı ? " diye düşünmüştür herkez :) Ne alaka yani demişliğimiz vardır hepimizin :) Kesinlikle haklısınız Apple'ın logosunun arkasında tarihin ilginç bir hikaye var !

İşte o ilginç hikaye..

Amerika Birleşik Devletleri'nin en çok bilinen bilgisayar firması olan Apple ilk kurulduğu zamanlar bir elma çeşidinin adı olan "Macintosh" ismiyle anılıyordu.

Steve Jobs İncil'de yer alan Adem ile Havva'daki elmayı kullanmaya başladı. Daha sonra simgeyi değiştirdi ve günümüzdeki ' Isırılmış Elma ' logosunu kullanmaya başladı.Sebebi ise bilgisayarın atası sayılan insana saygısından dolayı bu logoyu tercih etti.
2. Dünya Savaşı'nda bir ingiliz bilim adamı olan Alan Turing, Almanların kullandığı ünlü Enigma isimli şifre mekanızmasını çözerek savaşın gidişatını değiştiriyor. Enigma'nın çözülmesiyle beraber Alman denizaltıları zor durumda kalıyor. Alman savaş uçaklarının Londra üzerinden gerçeklestirdiklari bombardımanlar kısmen etkişizleşiyor ve bunlar bir matematikçi, Alan Turing'in başarısıyla oluyor.

Ancak Alan Turing eşcinsel ve bu sebepten dolayı başına korkunç şeyler geliyor. Bir gün üniversitedeki odasında bir erkek öğrenciyle yakalanıyor ve o tarihte İngiltere'de eşcinsellik büyük bir suç ve yasalar Turing'e 2 seçenek sunuyor.

1.Uzun bir hapis cezası
2.İlaç yoluyla hadımlaştırılmak ...

Turing ikisini de kabul etmiyor ve bir elmanın içine bir fili bile öldürecek güçte zehir (siyanür) enjekte ediyor.Bu elmadan bir ısırık alarak yaşamına son veriyor.
Alan Turing'in cesedi bulunduğunda yanında bir ısırık alınmış elma da bulunuyor.

Bunun intihar olup olmadığı tartışılmaktadır fakat amblemdeki "kkağı renkleri 'nin " aynı zamanda eşcinsellik simgesi oluşu ve bu bilim adamının ısırılmış elmadan ölmesi bu savı gösteriyor.

                            

16 yorum:

  1. Alan turing bir dahidir tesekkurler alan turing

    YanıtlaSil
  2. detaylı bilgi için http://kesfedebil.com/apple-logosunun-hikayesi/

    YanıtlaSil
  3. Hıristiyan isareti bence sonucda bir hz kimdi unuttum oda dayanamayip elmayi isirmisdi ALLLAH onu cezalandirmisdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bahsettigin kisi hz.adem bunlari arastiricak kadar mantigin olupta ilk insan hz.adem i bilmeyip hiristiyan isareti demen cok ama cok aci

      Sil
    2. Tam bir hayvansın,nereden geldiğini bilmiyosn ,,

      Sil
    3. Tam bir hayvansın,nereden geldiğini bilmiyosn ,,

      Sil
    4. Çok salaksın hz kimdi diyosun cahillik virüs galiba elmayı ademin ıssırdıgını beş yaşındaki,cocuk bilir bu da tabi rivayet. Evrimleşerek geldiğimizi bilim yeterince kanıtladı

      Sil
    5. hz ademi (a.s.) bilmiyor ?? bunlar müslümanmı şimdi ??

      Sil
  4. Bu adam şeytanın ta kendisidir.. insanlara eşcinsellik temelinde bilgisayarı kesfettiren ve bu sayade insanlari binbirtürlü günaha sokan, ve siber savaşlarla kan döktürmeyi kolaylaştıran kişi.. ama beni geri kafali olarak görmeyin lütfen.. ilim cinde bile olsa onu alip hayirli bisekilde kullanmak bizim görevimiz.. çünkü biz o elmayı çoktan yedik..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii bi yerde haklısınız.

      Sil
    2. Saçmalık! Tamamen saçma düşünüyorsun

      Sil
    3. gerizekalısın

      Sil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Bir kişi Ademi bilmiyo diye hayıflananlar olmuş..ama hz. yakıştırmasını yapmak , hatta ilk peygamber diyenler kadar cahil olmaktan pek bir farkı yok..

    YanıtlaSil
  7. Bu isaret ile gunah cikardi

    YanıtlaSil
  8. Apple niye benim içimde bir sıkıntı ve rahatsızlığa sebepoluyor diye hep düünürdüm. Demek ki sebebi buymuş. Adamalr her hamlelerinde en ufak ayrıntıda dahi propoganda peşindeler. Daha biz hala nolucak ki, siz de abartıyorsunuz diye karşı çıkmalara devam.
    Tüm dinlerde ve Kur'anda 30 sureden fazla yerde lanetlenmiş ve çirkin bir olay olarak görülen eşcinsellik artık günümüzde normalleştirildi. Ben bunların hepsinden uzağım ve karşıyım diyebilenlerimiz artık ses çıkaramaz oldu. Ve medyanın her türlü organıyla yaygınlaştırılma arttırıldı. Bakalım sonumuz hayrolsun. Bu bakış açısı bir geri kafalılık dğildir normal gösterilen yanlışa İbrahimvari(HZ:İbrahim) gibi karşı çıkıştır.
    Truing bilime bilgisayara katkıda bulunmuş olabilir, hizmetleri olabilir, bu takdir edilebilinir ( ki de bu da tartışılır ki savaştan İngiltere gibi sömürgeci bencil ve tarihe ve hala savaş çıkartıp kan emen bir dvletin galip çıkmasına hizmet ne kadar hizmettir) ama yapılan hatayı propogandalaştırmak ne kadar iyi bir niyet taşıyacak!!!
    Ayrıca burdaki asil duruş gibi sonuçlanmamaıştır, Turing hormon tedavisini kabul etmiştr, fakat savaş sırlarını ifşasından korktuklarından görevine son verilmiştir. Ölümü de şüphelidir intihar mi suikast mı?? Dünyada kendini üstün ırk görenlerin diğer insanlara yapabileceklerinin yaybilecekleri kötülüklerin sınırı yok. Emin olun bir 1-15 sene içinde yaygınlaştırmaya, normalleştirmeye çalıstıkları şey pedofili olacak( Rabbim korusun)

    YanıtlaSil