18 Şubat 2015 Çarşamba

Asosyalliğe Çözüm

 





Arkadaşlar günümüz gençlerin en önemli sorunlarından biridir asosyallik.Hatta insanların çoğunda belli bir süre görülen dönemdir.Asosyalliği yenmek istiyorsak kesin dinlemelisiniz söylediklerimi.Bu yazdıklarım tamamen tecrübedir.


     Asosyalsiniz ve dışarı çıkmak istemiyorsunuz,zamanınızı sözlüklerde,oyun oynayarak geçiriyorsunuz.Tuvalete gitmeye bile erinir hale geldiniz.Çünkü içiniz yapmamanızı söylüyor.Her zaman onun sesini dinliyorsunuz.Peki dinliyorsunuz da ne halta yarıyor? Bütün gün bir boka yaramıyorsunuz.Bilgisayar başında,televizyon başında kendinizi maffediyorsunuz.Sevgiliniz,arkadaşınız hiçbir şey yok.Normal insanlar gibi değilsiniz.Kendinize bir gelin ilk önce.Asosyalliği siz seçmediniz.Sadece farklı sebeplerden dolayı bir döneme süreklendiniz.Çoğunlukla bilgisayar yüzünden oluyor zaten asosyallik.Online oyunlar,levelli oyunlar insanları yeyip bitirdi resmen.Hayat akmaya devam ediyor.Bilgisayar başındakiler hayatı oyundan ibaret görüyor.


       Hemen toparlanıyoruz.Gerçekler önünüzde.Böyle devam ederseniz eğer hayatınız anlamsız hale gelecek.Kimse size saygı duymayacak.Bir şeyleri yaşamaktan eksik kalacaksınız.Ben tecrübelerimi maddeler halinde yazdım.Umarım faydası dokunur. 


Yapacaklarımızı sıralıyorum:


1-Çok zaman gerçirdiğimiz bir sözlük,bir forum,bir oyun sitesine üyeysek belli bir süre ara vermek üzere çarpı işaretine basıyoruz.

2-Bilgisayarımızda online ve pc oyunu olarak ne varsa tamamen siliyoruz.(bu oyunları oynayarak hem maddi hem manevi yıpranırsınız.)
3-Her gün kalktığımızda yüzümüzü yıkayıp kahvaltımızı vaktinde yapıyoruz ve dişlerimizi fırçalıyoruz.
4-Aynı vakitlerde kalkmaya dikkat ediyoruz sürekliliğin devamı için.(uyku problemini yenmemiz lazım)
5-Telefonunuzdaki bütün mesajları silin sizi yeni bir hayat bekliyor.
6-Her gün düzenli gazete okuyoruz,gündemi takip ediyoruz.(Dünya'da neler olup bitiyor fikir sahibi olmamız gerek)
7-Sigara,alkol vs.bu gibi maddeleri azaltmak zorundayız.Çünkü asosyalliğe sürükleyen en büyük etkenlerdir.
8-Bir işe girmek isteyenler girebilirler,hayatın aktığını hissedeceklerdir.
9-Mutlaka bir tanede olsa kitap okumalıyız arkadaşlar.Size kitap kurdu olun demiyorum.Günde 10 sayfada olsa kitap okunmalı.
10-Bunları yapmaya başlarken dışarı çıktığımızda ilk gün en sevdiğiniz elbisenizi giyin ve Giyiminize özen göstermeye çalışın.
11-Anlaşamadığınız,kıskandığınız,hoşlanmadığınız insanlardan uzak durun hayat onlarsız daha güzel.
12-Bir gün kafe,çay bahçesi tarzı bir yere oturun ve doğayı seyredin.(Kafayı dinlemek size iyi gelecektir.)
13-Ertesi gün bir arkadaşınızla buluşun ve yeni bir şey giyin veya farklı olacak bir şey takın dikkatini çekin.(Arkadaşı olmayanlar olabilir tecrübeden biliyorum.)
14-Arkadaşı olmayanlarda bir kursa yazılıp,bir gruba mensup olup arkadaş bulabilirler.Maddi anlamda yapacak gücü yoksa bir çay bahçesine sürekli gidip gelerek orada çevre yapabilirler.
15-Sizi asosyalliğe sürükleyen kişiler vardır unutmayın ve onları telefonunuzdan silin.
16-Kendimize bir uğraş buluyoruz ve onda ilerlemeyi hedefliyoruz.(Yapacaklarınızı her zaman not alın ve yaptığınızda üstünü silin bu size iyi gelecektir.)
17-İnterneti boş vakit geçirme yerine kendinizi geliştirmek için kullanın.(sosyal paylaşım sitelerindeki üyeliklerine belli bir süre ara verebilirsiniz.)
18-İnsan ilişkilerinde hassas olun.İnsanlara günaydın,el sıkışmak,selam vermek gibi bunların hepsini yapın.
19-Güneşe meydan okuyun.Doğayla bir bütün olmaya çalışın.(İnsan-doğa ilişkisi çok önemlidir.)
20-Fikirlerinizi savunun,fikirlerinizi kabul ettirmek asosyalliğin en büyük çözümüdür.


Not:Unutmayın asosyallik bir aşamadır.Bunu yenerseniz bu aşamayı geçmiş olacaksınız ve bir daha o durağa hiç uğramayacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder