18 Şubat 2015 Çarşamba

Hayır Demeyi Bileceksin !

                      



İnsanlar sürekli etkileşim halinde.Fakat kimisi lider,kimisi güçlü,kimisi güçsüz,kimisi içine kapanık.Dünya üzerinde 6 milyar insan var hepsi birbirinden farklı.Hepimiz yaratılış konusunda hemen hemen birbirimize benzeriz ama huy ve karakter girince işin içine her şey değişiyor.


     Hayatımızın en önemli bölümü insan ilişkileri.Yaşamımızın gidişatını insanlarla bulunduğumuz davranışlar belirliyor.İnsanlar çok nankörleşmişler.Verilen değeri kimisi hak etmiyor,kimisine hak edilen değer verilmiyor.Hep de bunu yapmıyoruz mu zaten? Birine haddinden fazla değer veriyoruz g*tü kalkıyor sonra uğraş dur.Seni yönetmeye çalışır.Senden her istediğinde bir şey yapmanı sağlar.Biz ne yapacağız gerektiğinden fazla değer vermeyeceğiz ve HAYIR demeyi bileceğiz.

     Ulan bazıları yakınıyor arkadaşım yok,kimse beni bir yere çağırmıyor,bana değer verilmiyor diye.Hayır demeyi bilmezsen bunların hepsi olur.Seni her çağırdıklarında gidersen ne değerin var ki.Zaten çağıran kişi diyor ki o zaten cepte ne istesem yapıyor.Mesafe sıfır.En yakın arkadaşınla bile mesafe olmalı bence aranda.Çok muhabbet tez ayrılık getirir derler.


     Hayır demeyi bilmezsen ne değerin anlaşılır,ne düzenli bir arkadaş ilişkin olur,ne de toplum arasında bir ağırlığın olur.İnsanlara hayır gelmiyorum,yapamam diyeceksin ki sana karşı bir mesafeleri olsun.Sana her şeyi teklif edemez olsunlar.Hayır demeyi bilen arkadaş her zaman değerli olur,bilmeyen arkadaş ise her zaman sıradandır.Benim düşüncelerim bunlar,sövenlere de sevenlere de selam olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder